Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@14:07:09 GMT

جشنواره موسیقی فجر از تهران تا شیراز

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۰۶۷۵۱

جشنواره موسیقی فجر از تهران تا شیراز

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛   سی و سومین جشنواره موسیقی فجر بیستم تا سی‌ام دی ماه جاری در تهران برگزار می‌شود.
جشنواره امسال نیز با حضور هنرمندان و گروه‌های موسیقایی مختلف در گونه‌های سنتی، محلی، کلاسیک، پاپ و تلفیقی در تالارهای وحدت، رودکی، برج آزادی، فرهنگسرای نیاوران، ایرانیان و برج میلاد تهران به نوا خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سال گذشته در بخش موسیقی با کلام ایرانی اجراهای متفاوتی روی صحنه رفت و شماری از خوانندگان بزرگ و نامدار موسیقی ایران نیز در جشنواره سال گذشته حضور داشتند و به نغمه‌سرایی پرداختند.
از مهم‌ترین اجراهای موسیقی باکلام ایرانی در جشنواره سال گذشته، می‌توان از دو نوبت کنسرتِ ارکستر ملی ایران به رهبری استاد فریدون شهبازیان نام برد که موجب شد پس از سال‌ها خواننده خوش‌ صدا و توانمند موسیقی ایران،استاد علیرضا افتخاری، به جشنواره بیاید و همراه با ارکستر ملی ایران برای علاقه‌مندان خود نغمه سردهد.
همچنین اجرای گروه «چهارباغ» به خوانندگی استاد علی رستمیان، خواننده قدیمی و خوش‌نوای آواز ایران، نیز از مهم‌ترین کنسرت‌های جشنواره پارسال بود.
در کنار این بزرگان، جوانانِ نغمه‌خوان موسیقی ایرانی نیز حضور داشتند که آنان نیز با همراهی گروه‌های مختلف لحظه‌های موسیقایی خاطره‌انگیزی برای هوادارانشان خلق کردند. البته برخی از این خوانندگان جوان و به‌نسبت جوان، امسال نیز در جشنواره موسیقی فجر حضور دارند.
در کنار تهران که جشنواره موسیقی فجر را میزبانی می‌کند، اداره کل فرهنگ و ارشاد استان فارس نیز مانند چند سال گذشته، هم‌ زمان با جشنواره‌ موسیقی فجر، جشنواره موسیقی فجر شیراز را از 25 دی ماه تا دوم بهمن ماه در شهر شعر و ادب برگزار می‌کند.
در این جشنواره کوچک، منتخبی از هنرمندان سرشناس موسیقی ایران که برخی از آنان در جشنواره فجر نیز حضور دارند، به اجرای کنسرت می‌پردازند.
در ادامه، اجراهای خوانندگان مختلف موسیقی سنتی ایرانی (موسیقی دستگاهی) که در جشنواره فجر سی و سوم و نیز جشنواره موسیقی فجر شیراز به روی صحنه می‌روند، به‌طور موجز معرفی می‌شود.

** اجراهای ارکستر ملّی ایران با دو خواننده

سال گذشته ارکستر ملّی ایران که چند ماهی می‌شد فریدون شهبازیان چوب رهبری آن را در دست گرفته بود، با دو اجرای رسمی و یک اجرا در اختتامیه، در جشنواره موسیقی فجر حضور داشت. در آن سه اجرا، علیرضا افتخاری خواننده ارکستر بود که اجرای خاطره‌انگیزش از «نیلوفرانه» و «شور عشق» با استقبال فراوانِ مخاطبان همراه شد.
امسال نیز زمزمه‌هایی شنیده شد مبنی براینکه قرار است ارکستر ملی دوباره با علیرضا افتخاری در جشنواره حاضر باشد، که این اتفاق رقم نخورد. در عوض، ارکستر ملّی ایران در جشنواره امسال با دو خواننده، دو اجرای جداگانه خواهد داشت؛ محمد معتمدی و سالار عقیلی، خوانندگانی هستند که ارکستر ملّی ایران را همراهی می‌کنند.
در نخستین اجرا، سالار عقیلی در تاریخ پنجشنبه، 21 دی ماه (ساعت 18:30) ارکستر ملّی را همراهی می‌کند. عقیلی چندی پیش نیز با این ارکستر اجرایی را روی صحنه برد.
دومین اجرای ارکستر ملّی اما با خوانندگی محمد معتمدی همراه است. معتمدی در سال 91 با ارکستر موسیقی ملّی ایران به رهبری بردیا کیارس کنسرت برگزار روی صحنه رفته بود، اما اجرای پیش روی او با ارکسترِ ملّی نخستین تجربه همراهی‌اش با این ارکستر به رهبری فریدون شهبازیان خواهد بود. این اجرا نیز دوشنبه، 25 دی ماه ساعت 18:30 در تالار وحدت برگزار می‌شود.

** علیرضا افتخاری و حسین خواجه امیری در شیراز

هم‌زمان با جشنواره موسیقی فجر که در تهران برگزار می‌شود، دو تن از استادان آواز ایران نیز در جشنواره شیراز رودرروی مخاطبانشان خواهند خواند.
حسین خواجه امیری (ایرج) و علیرضا افتخاری با گروه‌های خود در دو شب پشتِ سر هم در قالب جشنواره موسیقی فجر شیراز در این شهر کنسرت اجرا می کنند.
در اجرای نخست، استاد حسین خواجه امیری (ایرج) یکشنبه، یکم بهمن ماه ساعت 20:30 در تالار تشریفات مجتمع رفاهی دانشگاه شیراز روی صحنه می‌رود. با توجه به چند اجرای اخیر استاد ایرج که با همراهی گروه‌هایی به سرپرستی امیر فیروزبخت و احسان فدایی برگزار شده، می‌توان حدس زد که کنسرت پیش رو نیز با همراهی یکی از این گروه‌ها و یا ترکیبی از آن‌ها باشد.
دوم بهمن ماه نیز در همان تالار و در همان ساعت 20:30، استاد علیرضا افتخاری که چند سال پیش نیز کنسرتی را در شیراز برگزار کرده بود، روی صحنه می‌رود تا قطعه‌هایی از آثار محبوب خود را برای علاقه‌مندانش اجرا کند. البته هنوز اعلام رسمی نشده که علیرضا افتخاری با همراهی کدام گروه کنسرت خواهد داد.

** حسام‌الدین سراج

حسام‌الدین سراج نیز یکی دیگر از سرشناسان جشنواره موسیقی فجرِ امسال است. استاد سراج در سی و سومین جشنواره موسیقی فجر با همراهی گروه «سور» به سرپرستی مجید مولانیا حضور خواهد داشت. سراج و مولانیا سال گذشته نیز کنسرتی را برگزار کرده بودند.
اجرای گروه «سور» و حسام‌الدین سراج دوشنبه، 25 دی ماه ساعت 21:30 در تالار وحدت برگزار می‌شود.

** علی جهاندار و حسین پرنیا

استاد علی جهاندار، از مدرسان نامدار آواز، یکی دیگر از اجراهای مهم جشنواره امسال را خواهد خواند. جهاندار که سال‌ها قبل آلبوم «ساکن جان» را با آهنگسازی پرنیا خوانده است، حال در جشنواره موسیقی فجر امسال نیز قرار است بار دیگر با همراهی گروه «همایون» به آهنگسازی و سرپرستی حسین پرنیا برای مخاطبان بخواند.
اجرای علی جهاندار و حسین پرنیا دوشنبه، 25 دی ماه ساعت 21:30 در تالار رودکی برگزار می‌شود.

** عبدالحسین مختاباد

عبدالحسین مختاباد نیز از حاضران سرشناس جشنواره موسیقی فجر سی و سوم است؛ این خواننده معروف موسیقی ایرانی با ارکسترِ «نوبانگِ مهر» روی صحنه خواهد رفت. سرپرستی این گروه را محسن حسینی، آهنگساز و نوازنده خوب سنتور برعهده دارد.
کنسرت گروه «نوبانگِ مهر» به خوانندگی عبدالحسین مختاباد، چهارشنبه، 20 دی ماه ساعت 21:30 در تالار وحدت برگزار می‌شود.

** مظفر شفیعی

یکی دیگر از خوانندگان و مدرسان نامی آواز ایران نیز در جشنواره امسال حضور دارد. استاد مظفر شفیعی با همراهی گروه «صنم» به سرپرستی حسام اینانلو در جشنواره اجرا خواهد داشت.
حسام اینانلو که از نوازندگان کمانچه است، پیش از این نیز کنسرت‌هایی را با شفیعی برگزار کرده است. آلبوم «ابوعطا» نیز نتیجه همکاری این دو هنرمند است.
کنسرت مظفر شفیعی و حسام اینانلو پنجشنبه، 21 دی ماه ساعت 21:30 در تالار رودکی برگزار می‌شود.

** محمد معتمدی و سالار عقیلی، این بار در شیراز / سینا سرلک نیز در شیراز می‌خواند

از دیگر اجراهای خوانندگان موسیقی سنتی در قالب جشنواره موسیقی فجر شیراز، سه اجرای جداگانه است با صدای محمد معتمدی، سالار عقیلی و سینا سرلک.
عقیلی و معتمدی که با ارکستر ملی در سی و سومین جشنواره موسیقی فجر حضور دارند، در شیراز نیز روی صحنه خواهند رفت. البته مشخص نیست که این دو خواننده با همراهی کدام گروه‌ها در این کنسرت‌ها حضور می‌یابند.
سینا سرلک نیز در جشنواره شیراز کنسرت می‌دهد.
کنسرت سالار عقیلی پنجشنبه 28 دی ماه، ساعت 20:30 در تالار تشریفات مجتمع رفاهی دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.
محمد معتمدی نیز جمعه 29 دی ماه، ساعت 20:30 در تالار آمفی تئاتر دانشگاه شیراز روی صحنه می‌رود و برای مخاطبانش خواهد خواند.
کنسرت سینا سرلک نیز ساعت 20:30 شنبه، 30 دی ماه در تالار آمفی تئاتر دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

** اجرای ارکسترهای «چکاوک» و «مهر» با حضور خواننده‌یی جوان

ارکستر «چکاوک» به سرپرستی رضا شایسته و با تنظیم مهرداد پازوکی، امسال در جشنواره فجر خواهد نواخت. طبق شنیده‌ها خواننده این ارکستر، امیر رفعتی است که چندی پیش نیز در جشن خانه موسیقی با ارکستر چکاوک روی صحنه رفت.
این خواننده جوان موسیقی ایران، سال گذشته نیز در جشنواره موسیقی فجر حضور داشت و با همراهی ارکستر «مهر» قطعه‌هایی را اجرا کرد.
کنسرت ارکستر «چکاوک» که نخستین اجرای جشنواره امسال است، ساعت 18:30 چهارشنبه 20 دی ماه در تالار وحدت برگزار می‌شود.
دومین کنسرت رفعتی نیز همانند پارسال با همراهی ارکستر'مهر » به سرپرستی ناصر ایزدی برگزار می‌شود و مانند سال پیش محمد صرفه‌جو نیز خواننده دیگر این ارکستر است که نیمی از قطعه‌ها را اجرا می‌کند. این کنسرت 24 دی ماه ساعت 21:30 در تالار وحدت برگزار می‌شود.

** وحید تاج و حمید متبسم

دیگر خواننده جوان موسیقی ایرانی، وحید تاج است که امسال نیز مانند سال گذشته در جشنواره موسیقی فجر حضور خواهد داشت. تاج در جشنواره سی و سوم در کنار حمید متبسم، آهنگساز و نوازنده سرشناس تار و سه‌تار کنسرت «تار و پود» را اجرا می‌کند.
این دو مرداد ماه امسال نیز کنسرت «تار و پود» را بر اساس «خسرو و شیرین» نظامی اجرا کرده بودند.
کنسرت «تار و پود» وحید تاج و حمید متبسم چهارشنبه، 27 دی ماه ساعت 21:30 در تالار وحدت برگزار می‌شود.

** اجراهای مجتبی عسکری و حسین علیشاپور

از میان خوانندگان جوان موسیقی ایران، دو تن دیگر نیز در سی و سومین جشنواره موسیقی فجر خواهند خواند.
مجتبی عسکری که سابقه همکار با مجید درخشانی را دارد، پنجشنبه، 28 دی ماه ساعت 21:3 همراه با گروهی به آهنگسازی احسان ذبیحی‌فر روی صحنه تالار رودکی می‌رود.
حسین علیشاپور هم که سال گذشته در جشنواره حضور داشت و در اختتامیه نیز خواند، امسال در کنار گروه «هم‌نوازان دلگشا» به سرپرستی سیامک جهانگیری، در آخرین روز جشنواره کنسرت می‌دهد. کنسرت علیشاپور و گروه «هم‌نوازان دلگشا» جمعه، 29 دی ماه ساعت 21:30 در تالار رودکی برگزار می‌شود.

** اجراهای دیگر

چند اجرای دیگر نیز با حضور خوانندگان موسیقی ایرانی در سی و سومین جشنواره موسیقی فجر برگزار می‌شود. این چند کنسرت عبارت است از:
- اجرای ارکستر «نغمه باران» به خوانندگی علی امیرقاسمی (سه‌شنبه، 26 دی، ساعت 21:30 در تالار وحدت)
- کنسرت گروه «یاربانگ» به خوانندگی پوریا اخواص (جمعه، 22 دی ماه، ساعت 21:30 تالار رودکی)
- اجرای گروه «امیرجاهد» به سرپرستی بهرام ساعد و خوانندگی علی یاری‌پور (یکشنبه، 24 دی، ساعت 21:30 تالار رودکی)
- کنسرت گروه «سرشک» به سرپرستی یحیی علوی و خوانندگی مهدی سالاری (شنبه، 23 دی، ساعت 21:30 تالار رودکی)

سی و سومین جشنواره موسیقی فجر از 20 تا 30 دی ماه در تهران برگزار می‌شود. هم‌زمان با این جشنواره، چند اجرای منتخب نیز در قالب جشنواره موسیقی فجر شیراز از 25 دی تا دوم بهمن ماه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در مرکز این استان روی صحنه می‌رود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۰۶۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!

به گزارش همشهری آنلاین، از ابتدای امسال، سقف قیمت بلیت کنسرت‌های پایتخت به مرز ۹۰۰ هزار تومان رسید که این اتفاق، برخلاف آن‌چه انتظار می‌رفت، اگرچه در ابتدا، سکته‌ای موقت را در روند استقبال مخاطب رقم زد اما اکنون نگرانی خاصی از این بابت احساس نمی‌شود و فرآیند استقبال از اجراهای زنده، به‌مانند قبل بازگشته است.

افزایش ۱۰۰ هزار تومانی سقف بلیت کنسرت، تا چه اندازه منطقی و درست است؟

طبیعی بود که در ابتدای سال جدید، قیمت سالن‌ها به عنوان بزرگ‌ترین هزینه برگزاری یک کنسرت، به‌مانند سایر اقلام، با درصدی رشد همراه است. برای سال گذشته، قیمت گران‌ترین سالن پایتخت، برای ۳ روز پایانی هفته، ۴۲۰ میلیون تومان بوده است. این رقم با هزینه‌های دیگری چون صدا، ال‌ای‌دی، بیمه مخاطبان، پارکینگ، اتاق تشریفات، سالن پذیرایی و ... هزینه‌ای حدود ۵۰۰ میلیون تومانی را روی دست تهیه‌کنندگان می‌گذاشت. حالا به این رقم بیفزائید دستمزد خواننده، گروه نوازنده، صدابردار و ... را که سبب می‌شد تا حتی اگر ۳۰ صندلی یک کنسرت خالی بماند، آن برنامه، صرفه اقتصادی چندانی برای تهیه‌کننده موسیقی نداشته باشد.

حالا و با شروع سال جدید، هزینه برخی سالن‌ها، با رشد حدودا ۱۰درصدی مواجه شده است که این مهم سبب می‌شود تا تنها، هزینه اجاره سالن و متعلقات آن به چیزی درحدود ۵۵۰ میلیون تومان برسد که برای چنین وضعیتی، چاره‌ای جز افزایش قیمت بلیت وجود ندارد. اکنون حتی بیم آن می‌رود که با شروع دور جدید کنسرت‌ها از پایان ماه صفر (نیمه‌های شهریورماه) باز هم سالن‌داران، هزینه اجاره سالن را افزایش دهند.

طی خبری که به گوش خبرنگار ایرنا رسیده، درابتدا، تهیه‌کنندگان رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به‌عنوان سقف قیمت بلیت کنسرت برای سال جدید پیشنهاد می‌دهند اما این رقم به ۹۰۰ هزار تومان تعدیل یافت و درمقابل، کف قیمت بلیت که برای سال گذشته، رقم ۳۴۰ هزار تومان بود، به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. بنابراین هم‌اکنون کنسرت‌های پایتخت، بین ۵۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

چه کنیم که کنسرت از حالت یک کالای لوکس خارج شود؟

کنسرت سال‌هاست که با این اعداد و ارقام، به یک کالای لوکس تبدیل شده که برخی اقشار جامعه، استطاعت بهره‌مندی از آن را ندارند. استقبال بسیارخوب مخاطبان از کنسرت‌های جشنواره فجر سال گذشته که قیمت بلیت‌هایش از ۹۵ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان متغیر بود، نشان داد که درصورت کاهش مبلغ بلیت، سایر اقشار نیز از این اتفاق، استقبال خواهند کرد بنابراین اگر قرار باشد در شرایط عادی نیز استقبال خوبی از کنسرت‌ها صورت بگیرد، در وهله نخست باید هزینه سالن‌ها پائین بیاید.

تهیه‌کنندگان رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به‌عنوان سقف قیمت بلیت کنسرت پیشنهاد می‌دهند اما این رقم به ۹۰۰ هزار تومان تعدیل یافت و کف قیمت بلیت نیز به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد

در این مقوله، توجه به چند نکته بسیار ضروری است: این سالن‌ها، طی سانس‌های صبح خود، میزبان برنامه‌های مختلفی هستند که درآمدزایی بسیارخوبی از این محل کسب می‌کنند و بنابراین دلیلی ندارد که برای سانس‌های شبانه که طبیعتا باید خالی باشند و برنامه‌ای در شب برگزار نمی‌شود، چنین ارقامی را از کنسرت‌گذاران دریافت کنند.

ثانیا اگر هم بخواهیم به استانداردهای جهانی این حوزه توجه کنیم باید بگوئیم که اولا، هیچ‌یک از این سالن‌ها، اختصاصا برای برگزاری کنسرت ساخته نشده‌اند و عموما سالن‌های همایش هستند که بعضا پخش فیلم نیز می‌کنند بنابراین نباید هزینه سالن‌های تخصصی کنسرت را دریافت کنند. همچنین این سالن‌ها، هزینه‌هایی چون پارکنیگ، بیمه انفرادی و ... را به کنسرت‌گذار تحمیل می‌کنند که سبب می‌شود تا هزینه نهایی کنسرت بالا برود.

حتی برخی از این سالن‌ها، فاکتورهای عجیبی برای کنسرت‌گذارها می‌پیچند. مثلا بک‌استیج در تمام جهان، به همراه سالن در اختیار گروه قرار می‌گیرد اما برخی سالن‌های پایتخت، بابت این امکان و جدای از هزینه سالن برگزاری، هزینه‌های سنگینی دریافت می‌کنند که سبب می‌شود تا افزایش مبلغ بلیت به تنها راهکار کنسرت‌گذار برای صرفه اقتصادی تبدیل شود.

باید فرهنگ کنسرت‌گذاری را تغییر دهیم

در این شرایط، سالن‌دار، تنها به دریافت هزینه سالن خود می‌اندیشد و برایش مهم نیست که قیمت تمام‌شده بلیت چقدر می‌شود. بنابراین نخستین گامی که باید در مسیر اصلاح قیمت بلیت برداشته شود، ترمیم هزینه سالن و واقعی کردن قیمت اجاره سالن است. وگرنه فعالان حوزه موسیقی که شامل گروه صدابرداری، نوازندگان، خواننده و ... می‌شود، با درک مصائب این حوزه، دستمزدهایی غیرواقعی طلب نمی‌کنند. سنگ بزرگ پیش پای کنسرت‌گذاران، هزینه سالن است که امیدواریم تا انتهای امسال، مشمول جراحی اقتصادی شود چرا که قطعا بهای بلیت برای سال آینده، میلیونی خواهد شد که برازنده برآیند فرهنگی کشور و سرانه نشاط اجتماعی آن نخواهد بود.

ضمن اینکه با احداث آسمانه هنر ایران، این مشکل تاحدودی مرتفع خواهد شد اما ضروری است تا زمان بهره‌برداری از این سازه ایرانی - اسلامی، نسبت به این جولان قیمت سالن‌های کنسرت، یک واکنش درست صورت بگیرد تا هزینه این نرخ‌گذاری‌های سلیقه‌ای، از جیب مردم پرداخت نشود.


کد خبر 849394 منبع: ایرنا برچسب‌ها كنسرت موسيقى خبر مهم موسیقی - چهره - ساز - آلبوم - اجرا

دیگر خبرها

  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • کنسرت ۳۰ هزار نفری، امروز در فولاد آره‌نا!
  • کنسرت‌های اردیبهشتی کدامند؟
  • ارکستر سمفونیک هنرستان موسیقی پسران به تالار رودکی می‌آید
  • دویستمین سالگرد سمفونی شماره ۹ بتهوون؛ تاج موسیقی غربی!
  • (ویدئو) رکوردشکنی مدونا، یک و نیم میلیون نفر در کنسرت برزیل شرکت کردند
  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز ۱۶ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت