Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، پس از گذشت ۲۰ سال از تاسیس و بهره برداری از تالار حافظ شیراز، ویروس کرونا، ۲۲ ماه چراغ این تالار را خاموش کرد.

اما پرداختن به موسیقی اقوام باعث رونق مجدد این تالار شد، آرش صفری با اجرای موسیقی قشقایی گروه ایلسس به سرپرستی و تنظیم میلاد شهریاری در ۲۲ و ۲۳ دی ماه جاری، نوای این موسیقی را در این تالار طنین انداز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزارکننده کنسرت قشقایی، در گفتگو با خبرنگار فارس در شیراز گفت: سعی ما همیشه بر این بوده است که بیشتر در موسیقی اقوام کار کنیم، زیرا مظلوم واقع شده‌اند و  به آنها توجه نمی‌شود، با اینکه موسیقی غنی‌ را دارند اما به اندازه کافی، به این موسیقی بها نمی دهند.

آرش صفری افزود: از سوی دیگر ارقی که بنده شخصا نسبت به آواهای قشقایی دارم، ‌باعث می‌گردد تلاش من در راستای اشاعه این فرهنگ و هنر باشد و با همین خط مش پیش بروم.

وی اظهار کرد: موسیقی ما گنجینه بی نظیری است که نسل به نسل، به ما رسیده و تمام تلاش ما حفظ شدن به همان شکل است، موسیقی قشقایی‌ با وجود محدودیت‌ها، جای کار دارد، در همین اجرای گروه ایلسس به جز آواز‌ها، همه تصانیف جدیدتر بود و کمتر شنیده شده بودند که برگرفته از موسیقی عاشیق‌های قشقایی و تا جای امکان با پرهیز از کارهای تکراری، نواخته شدند.

صفری ادامه داد: در چند سال گذشته، چندین کنسرت و جشنواره که باعث شناسایی و میدان دادن به استعدادهای جوان بوده‌اند، را داشته‌ایم که پس از آخرین جشنواره با نام موسیقی اقوام ایرانی آوای مهر که در تاریخ ۱۱ تا ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۸ برگزار گردید، بنا به بیماری کرونا تمام برنامه‌ها منحل شد.

وی در خصوص آسیب‌های کرونا و نحوه حمایت مسئولین گفت: صدمه این ویروس بسیار جدی بوده است که در این میان تنها همدردی مسئولین، صرفا تسهیلات وام بوده که چاره ساز این مسئله نشده است؛ پس از این بی مهری  مسئولین، ما توقع استقبال بیشتری از مردم نیز داشتیم.

راویان شفاهی افسانه‌ها

محمدرضا نوروزی، از نوازندگان این کنسرت موسیقی قشقایی را متشکل از سه رپرتوار معرفی می‌کند: رپرتوار ساربانی، رپرتوار چنگی‌ها و رپرتوار عاشیقی‌ها است که نوازنده‌های چگیر یا چگور که همان کمانچه‌هایی بوده‌اند که در قدیم به روایت داستان‌ها می‌پرداختند و راویان شفاهی افسانه‌هایی بوده‌اند که در دنیای ترک رایج بود از جمله غریب و صنم، محمود و نگار و نیز کرم و هستی.

وی در راستای رسالت اهل موسیقی افزود: بخشی از این مجموعه، دارای اطلاعات شفاف و زیادی نیست و حتی فایل صوتی محدودی از آنها موجود هست که با وجود این معضلات، در حال حاضر نیز نسل جوان از موسیقی نواحی فاصله گرفته و اینک رسالت ما به نمایش گذاشتن زیبایی‌ها و احیاء فرهنگ نهفته‌ در این موسیقی هست.

نوروزی در خصوص مجموعه‌ای که اجرا شد، گفت: در این کنسرت با آن‌که سعی داشته‌ایم از هر سه رپرتوار اجرا داشته باشیم، بیشتر به قطعات عاشیقی پرداخته‌ایم و قطعه جنگ نامه که جنبه حماسی دارد (در مراسم عروسی چوب بازی می‌شود با این قطعه)؛ همچنین قطعه ساربان‌ها قطعه‌ای از بانو ماه پرویز در قدیم‌ با نیت مرور بر فرهنگ موسیقی قشقایی اجرا کردیم.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: کنسرت موسیقی قشقایی بازگشایی کنسرت اقوام بومی نوازنده موسیقی اقوام و نواحی موسیقی قشقایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۸۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی

به گزارش گروه فو جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش روز ملی خلیج‌فارس و افتتاح دو نمایشگاه با حضور فرماندار بندر ماهشهر، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان، رئیس اداره میراث فرهنگی بندر ماهشهر، مشاور وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، نماینده اداره کل پایگاه‌های وزارت میراث فرهنگی و سایر مسئولین شهرستانی و استانی در بندر ماهشهر افتتاح شد.

فریدون بندری فرماندار بندر ماهشهر اظهار کرد: در آستانه روز ملی خلیج‌فارس برنامه‌های متنوعی در سطح شهرستان بندر ماهشهر اجرا شد. بندر ماهشهر ظرفیت بسیار زیادی ابعاد مختلف ارائه تاریخ و فرهنگ غنی خود در کرانه خلیج‌فارس دارد.

فرماندار بندر ماهشهر گفت: افتتاحیه دو نمایشگاه را در روز ملی خلیج‌فارس داشته‌ایم. در گستره خلیج‌فارس تنوع فرهنگی بسیاری وجود دارد، این تنوع فرهنگی در قالب نمایشگاه نقشه‌های تاریخی خلیج‌فارس از دوران باستان تا آخرین تغییر و تحولات خلیج‌فارس و نمایشگاه عروسک‌های زیبای اقوام ایران که برآیندی از فرهنگ‌های متنوع و منحصربه‌فرد است، در معرض دید عموم قرار گرفته است.

سارا عبادی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بندر ماهشهر بیان داشت: از حمایت و همکاری فرمانداری بندر ماهشهر، منطقه سوم دریایی سپاه پاسداران، شرکت عملیات غیر صنعتی، پتروشیمی بندر امام، موسسه فرهنگی هنری آوای نصر ایرانیان، کانون فرهنگی هنری دایا، موسسه آموزشی گردشگری فراز علم و دانش پارس، پژوهشگاه میراث فرهنگی، دریابانی و شیلات کمال تشکر را داریم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بندر ماهشهر افزود: نمایشگاه نقشه‌های تاریخی و کهن خلیج‌فارس با این وسعت و اهمیت نقشه‌ها و نمایشگاه عروسک‌های بومی اقوام ایران برای اولین بار است که در استان خوزستان در بندر ماهشهر برگزار می‌شود.

علیرضا ایزدی مشاور وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی بیان داشت: باعث خوشحالی است که روز بزرگداشت خلیج‌فارس در بندر ماهشهر حضور داشته‌ایم. همدلی و همراهی مسئولین و مردم باعث اتفاقات خوب در این شهر شده و افتتاح دو نمایشگاه بسیار ارزشمند قابل تأمل است.

غلامعباس اویسی مدیر موسسه فرهنگی هنری آوای نصر ایرانیان برگزارکننده دو نمایشگاه نقشه‌های تاریخی و کهن خلیج‌فارس و نمایشگاه عروسک‌های بومی اقوام ایران‌زمین بیان داشت: خلیج‌فارس جان ما هست و با توجه به هجمه‌های رسانه‌ای که در این سال‌ها بر نام خلیج‌فارس بود تصمیم گرفتیم برای آشنایی نسل جدید یا z برنامه‌های در کناره خلیج‌فارس در بندر ماهشهر برگزار کنیم که خوشبختانه مورد استقبال فراوان نسل نوجوان و جوانان شهر قرار گرفت

همایش بزرگداشت روز ملی خلیج‌فارس از منظر پژوهش‌های مردم‌شناسی نیز در بندر ماهشهر با حضور اساتید پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور، ژیلا مشیری، زهرا زارع، مریم کیان، گیتی دشتکی و نازنین نوری نژاد برگزار شد.

دو نمایشگاه نقشه‌های تاریخی و کهن خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایران، از تاریخ ۱۰ الی ۱۳ اردیبهشت از ساعت ۱۷ الی ۲۲ در فرهنگسرای فردوسی بندر ماهشهر دایر بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ/ شهرها همه بازند و شیراز، شهباز
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ